Blaffen border collie-honden veel?

De Border Collie is een blafras. Ze worden gemakkelijk visueel gestimuleerd en dat is vaak de reden waarom ze zo veel blaffen. Ze blaffen tegen alles wat snel beweegt, zoals fietsen, skateboards en dergelijke. Van dit ras is bekend dat het blaft om welke reden dan ook.

Het is hun belangrijkste manier en vorm van communicatie. Geur is een krachtige emotionele trigger, die herinneringen of instincten kan oproepen die tot ongerustheid leiden, waardoor uw hond blaft als reactie daarop. Barking wordt al generaties lang door border collies gebruikt om vee te hoeden. Het is dus belangrijk om als eigenaar te onthouden dat dit voor hen volkomen natuurlijk en instinctief is.

Probeer je zo mogelijk te concentreren op een enkele, geïsoleerde blaf in plaats van je hond te belonen voor overmatig blaffen. Als je een border collie hebt die te veel blaft, is het een cruciale stap om erachter te komen waarom ze blaffen en wat ze proberen over te brengen. Zodra je collie het signaal begrijpt om op commando te blaffen, kun je hem het signaal voor „rustig” leren. Als u merkt dat uw hond meer naar mensen blaft, kan dit een teken zijn dat ze meer socialisatie nodig hebben.

Je zult zogenaamde hondenliefhebbers vinden die deze weerzinwekkende praktijk verdedigen en zelfs aanbevelen, maar alle weldenkende dierenartsen weigeren de operatie uit te voeren. Wanneer honden alleen worden gelaten, kunnen ze last hebben van verlatingsangst waardoor ze zich vreemd gedragen. De belangrijkste reden waarom border collies zo veel blaffen, is omdat ze oorspronkelijk als herdershond zijn gefokt en bij het hoeden veel geblaf nodig is. Als zijn oren plat tegen zijn kop staan en zijn staart tussen zijn poten zit, toont uw hond angst.

Wie echter elke dag acht uur per dag een hond alleen laat, moet zich afvragen of dit eerlijk is. En je buren zijn misschien niet zo dankbaar dat je hond zo vaak blaft, vooral's morgens vroeg. Dit geweldige hondenras bestaat al meer dan 130 jaar en maakt sindsdien indruk op mensen. Maar onze belangrijkste missie hier was om de kwestie van het blaffen van Border Collie te onderzoeken, dus wat hebben we geleerd?.