Blaffen border collies veel?

Border Collies zijn beslist grote blaffen. Dus als je nog steeds op zoek bent naar verschillende hondenrassen, houd daar dan rekening mee. Van dit ras is bekend dat het blaft om welke reden dan ook. Het is hun belangrijkste manier en vorm van communicatie.

De Border Collie is een blafras. Ze worden gemakkelijk visueel gestimuleerd en dat is vaak de reden waarom ze zo veel blaffen. Ze blaffen tegen alles wat snel beweegt, zoals fietsen, skateboards en dergelijke. Een van de meest pertinente vragen die potentiële hondenbezitters hebben, is hoeveel een specifiek ras blaft.

Als het om border collies gaat, is het antwoord ondubbelzinnig ja. Ze zijn van blaffen en zijn helemaal niet timide. Blaffen is hun manier om met eigenaren te communiceren. Ze hebben de neiging om te blaffen als een manier om hun emoties te uiten en de aandacht van de eigenaren te trekken.

Trainingshalsbanden schokken, maken een ultrasoon geluid, trillen of verspreiden een geur (meestal citronella) wanneer de hond blaft. Als u naar potentiële hondenrassen kijkt, zal een van uw voornaamste zorgen betrekking hebben op hun blafgedrag en neigingen. Als je puppy naar vreemden blaft omdat ze opgewonden zijn en ze willen zien, kun je eraan werken om je puppy te leren hoe hij zich moet gedragen in de buurt van afleidingen. Een Border Collie-puppy die zenuwachtig is voor vreemden, moet anders worden behandeld dan een puppy die overdreven opgewonden is.

Als u merkt dat uw hond meer naar mensen blaft, kan dit een teken zijn dat ze meer socialisatie nodig hebben. Degenen die een actieve levensstijl leiden en capabele hondentrainers leiden, kunnen echter zeker het meeste uit de Border Collie halen. Border Collies zijn een allround lieve hond, meestal erg zacht van aard, maar worden sterk gedreven door de achtervolging van een bal of iets dat snel beweegt. Wees consistent en je zult merken dat je border collie al snel leert om niet te blaffen in het gezelschap van andere mensen en je vrienden.

Het ras staat over het algemeen niet bekend om zijn vaardigheden als waakhond, maar blaft van nature naar vreemden of als een vermeende bedreiging. Het is mogelijk om een oudere hond te trainen om bepaalde blafgewoonten te vermijden, maar de beste manier om te beginnen met een pup. Vergeet niet dat van de gemiddelde Border Collie van 5 maanden oud slechts 5-6 uur mag worden verwacht zonder een plaspauze. Voordat ze eraan gaan werken om je Border Collie minder te laten blaffen, zijn er nog een paar andere commando's die ze moeten leren.

Border Collies zijn een geweldige gezinshond en hebben weinig agressieproblemen of andere problemen, op voorwaarde dat ze zich vermaken.