Hebben border collies de neiging om veel te blaffen?

De Border Collie is een blafras. Ze worden gemakkelijk visueel gestimuleerd en dat is vaak de reden waarom ze zo veel blaffen. Ze blaffen tegen alles wat snel beweegt, zoals fietsen, skateboards en dergelijke. De belangrijkste reden waarom border collies zo veel blaffen, is omdat ze oorspronkelijk als herdershond zijn gefokt en bij het hoeden veel geblaf nodig is.

Zoals alle honden blaffen border collies als een vorm van communicatie. In tegenstelling tot veel andere rassen hebben border collies echter heel wat te zeggen. Ze blaffen als ze zich vervelen, gestrest, angstig, opgewonden, nieuwsgierig, eenzaam en speels zijn. Collies blaffen ook om hun mensen te waarschuwen dat er iets ongewoons aan de hand is, zoals een vreemdeling die dichterbij komt.

Helaas onderscheiden border collies ongewone gebeurtenissen niet op dezelfde manier als mensen, en een vreemdeling die dichterbij komt, kan net zo alarmerend zijn als een voorbijrijdende auto of een eekhoorn die door de achtertuin rent. Uitzoeken waarom je collie blaft en wat ze proberen over te brengen, is een belangrijke stap om de hoeveelheid blaffen te verminderen. Een van de meest pertinente vragen die potentiële hondenbezitters hebben, is hoeveel een specifiek ras blaft. Als het om border collies gaat, is het antwoord ondubbelzinnig ja.

Ze zijn van blaffen en zijn helemaal niet timide. Blaffen is hun manier om met eigenaren te communiceren. Ze hebben de neiging om te blaffen als een manier om hun emoties te uiten en de aandacht van de eigenaren te trekken. Deze honden zijn ook uitstekende waakhonden omdat ze blaffen als ze iets ongewoons opmerken om hun familie te waarschuwen voor mogelijk gevaar.

Geloof het of niet, de meeste border collies hebben meer dan één blaftrigger; dit zou je moeten helpen erachter te komen wat ze allemaal betekenen. Als u hem ontmoedigt om voortdurend te blaffen, kan dit ertoe leiden dat de hond een deel van zijn waakhondeninstincten verliest. Zodra je collie het signaal begrijpt om op commando te blaffen, kun je hem het signaal voor „rustig” leren. De ongetrainde Border Collie blaft zeker naar buren als hij ze ziet, want het zijn zeer communicatieve honden.

Soms is het nodig om uw hond naar een dierenarts te brengen en dit kan helpen om de oorzaak van het blaffen te identificeren en te verhelpen. Als je een border collie hebt die te veel blaft, is het een cruciale stap om erachter te komen waarom ze blaffen en wat ze proberen over te brengen. Bij deze eerste techniek ga je je Border Collie-pup in de gaten houden met je snoepjes klaar. Het is belangrijk dat je bij het trainen van je border collie dezelfde korte commandowoorden, zoals „rustig”, en consequent gebruikt.

Er zijn niet alleen manieren om uw hond over het algemeen minder te laten blaffen, maar er zijn ook oplossingen voor specifieke situaties. Een verveelde collie is geen vrolijke collie, dus het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat je collie dagelijks voldoende gestimuleerd wordt. Met zoveel fysieke energie en de behoefte aan mentale stimulatie raken border collies zonder baan al snel verveeld. Border collies worden niet beschouwd als waakhonden, maar ze zijn zeker territoriaal en enigszins beschermend.

Elke keer dat de Border Collie het gevoel heeft dat hij niet genoeg genegenheid of aandacht krijgt, begint hij te blaffen. Voordat ze eraan gaan werken om je Border Collie minder te laten blaffen, zijn er nog een paar andere commando's die ze moeten leren.