Hebben border collies veel onderhoud nodig?

De border collie heeft, net als alle rassen, specifieke verzorgingsbehoeften. Maar hoewel deze hond misschien veel energie heeft, vergen ze niet zo veel onderhoud als het op verzorging aankomt. Niet op de trimafdeling -- ze geven niets om het uiterlijk. Ze vergen veel onderhoud omdat ze een arbeidsethos hebben als geen andere hond.

Als je border collie geen zinvolle uitlaatklep heeft voor al die energie, volgen er niet zo hilarische grappen. Ja, border collies vergen veel onderhoud. Oorspronkelijk gefokt als een stoere werkhond met ongelooflijk uithoudingsvermogen, hebben ze minimaal twee wandelingen van 45 minuten per dag nodig. Dit is een aanvulling op tal van buitenactiviteiten waarbij ze kunnen rondrennen, op speelgoed kunnen jagen of zelfs naast je kunnen joggen terwijl ze fietsen.

Net als Australian Shepherds zijn Border Collies extreem intelligent en worden ze gefokt om de hele dag door te rennen. Vaak beschouwd als een van de slimste hondenrassen, kan het een hele klus zijn om een Border Collie te vermaken en te bewegen voor een eigenaar die niet even actief is. Ze doen het het beste als ze bezig zijn met een hondensport zoals behendigheid of flyball, zodat ze leren, gefocust en getraind blijven. Je border collies hebben niet alleen veel dagelijkse lichaamsbeweging nodig, maar ook mentale stimulatie.

Op het gebied van verzorging zijn border collies matige shedders en moeten ze een paar keer per week worden geborsteld om losse haren te verwijderen. Border Collies hebben veel mentale stimulatie en lichaamsbeweging nodig om overmatige energie- en gedragsproblemen op afstand te houden. Border Collies kunnen ook dominant worden als ze niet van jongs af aan goed opgeleid en gesocialiseerd worden. In de tweede helft van de 19e eeuw zag koningin Victoria een Border Collie en werd ze een actieve liefhebber.

De jas van Border Collie kan ruw of glad zijn en bevat elke kleur in tweekleurige, driekleurige, merle, sable of effen patronen. Omdat ze meer afvallen dan andere rassen, worden Border Collies niet aanbevolen omdat ze geschikt zijn voor mensen met allergieën. Oorspronkelijk afkomstig uit het grensgebied tussen Schotland en Engeland, heeft dit ras een dikke dubbele vacht om ze tegen alle weersomstandigheden te beschermen. Border Collies zijn oorspronkelijk gefokt voor het hoeden van schapen en hebben veel beweging en mentale stimulatie nodig om probleemgedrag te vermijden.

In het grensland tussen Schotland en Engeland waren Border Collies (eerst geclassificeerd als de Schotse schaapshond) van onschatbare waarde voor herders omdat ze grote kuddes schapen konden houden. Omdat ze van oudsher werden gewaardeerd om hun werkvermogen, kunnen volwassen Border Collies verschillende gewichten en maten bereiken, waardoor hun voedingsbehoeften variëren. Dus als je op zoek bent naar een relaxte hond die het grootste deel van de dag slaapt en niet veel aandacht nodig heeft, dan is een border collie niet het ras voor jou. Vanwege het energieniveau van de Border Collie kunnen ze per ongeluk verwonden en moet je 3 in 1 Healing Cream bij de hand houden.

De meeste Border Collies zullen na ongeveer 15 maanden volgroeid zijn, maar grotere honden kunnen er ongeveer 18 maanden over doen om hun volledige volwassen grootte te bereiken.