Hoe vaak blaffen border collies?

Hoewel uw Border Collie waarschijnlijk zijn hele leven blaft, heeft blaffen die langer aanhouden dan af en toe 2-3 blaffen achter elkaar vaak een onderliggende reden die moet worden aangepakt. Van dit ras is bekend dat het blaft om welke reden dan ook. Het is hun belangrijkste manier en vorm van communicatie. We hebben ontdekt dat de Border Collies meer blaffen dan veel andere rassen omdat ze intelligent zijn en altijd met je willen communiceren.

De onderliggende reden waarom border collies zo veel en zo vaak blaffen, heeft te maken met hun herdersinstinct. Als je een border collie hebt die te veel blaft, is het een cruciale stap om erachter te komen waarom ze blaffen en wat ze proberen over te brengen. Naast het wachten op een paar seconden rust voordat je wordt beloond, kun je nog een stap verder gaan en je collie vragen om naar je te kijken voordat je hem iets lekkers geeft. Border collies blaffen meer dan het gemiddelde ras, maar dit betekent niet dat elke border collie overmatig blaft.

We hadden voor deze sectie verschillende andere titels kunnen gebruiken, zoals Border Collie die naar andere honden blaft of Border Collie die's nachts blaft. Bovendien dragen veel border collies het MRD1-gen, dat bij interactie met bepaalde kalmerende middelen catastrofale gevolgen kan hebben. Border Collies zijn mooie, vrolijke, actieve honden die bekend staan om hun aanhankelijke persoonlijkheid en hun fysieke behendigheid. Barking wordt al generaties lang door border collies gebruikt om vee te hoeden.

Het is dus belangrijk om als eigenaar te onthouden dat dit voor hen volkomen natuurlijk en instinctief is. Hoewel je het blaffen van je collie niet volledig kunt tegenhouden, kun je de hoeveelheid blaffen tot een minimum beperken door ze af te buigen. Geïntrigeerd besloot ik te onderzoeken hoe vaak border collies blaffen, zodat ik precies zou weten wat ik van dit hondenras kon verwachten. Als je gestrest, angstig of hectisch bent in je gedrag, zal je collie hetzelfde zijn en blaffen is hier een natuurlijke reactie op.

Wanneer een border collie niet genoeg beweging of mentale stimulatie krijgt zoals ze zouden moeten, kan hun gedrag op verschillende negatieve manieren veranderen. Het is belangrijk dat je bij het trainen van je border collie dezelfde korte commandowoorden, zoals „rustig”, en consequent gebruikt. Het zal je misschien verbazen dat collies nogal zenuwachtig kunnen zijn in vergelijking met andere rassen.