Is een border collie een gezinsvriendelijke hond?

De Border collie is loyaal en kan goed met kinderen omgaan. Het is ook op zijn hoede voor vreemden, waardoor het een goede familiewaakhond is. Hoewel de Border collie misschien een goede familiehond is, is hij niet goed voor elk gezin. Deze hond vergt veel onderhoud -- hij heeft training, stimulatie en veel beweging nodig.

Over het algemeen zijn Border Collies geweldige familiehonden. Maar ook al zijn ze geweldige speelkameraadjes en uitstekende waakhonden, ze hebben wel een bepaalde levensstijl nodig om gelukkig te zijn en hun baasjes tevreden te stellen. Laten we wat meer te weten komen over de Border Collie om te zien of ze passen bij wat je zoekt in een nieuw familielid. Het antwoord op bovenstaande vraag is misschien niet eerlijk.

Border Collies kunnen de beste familiehond zijn, afhankelijk van het gezin. Zoals we hierboven hebben vermeld, kunnen ze, als ze actief en betrokken zijn en de tijd hebben om zich aan een Border Collie te wijden, een prachtige wederzijds voordelige relatie opbouwen. De familieband die Border Collies opbouwen is essentieel voor hun welzijn. Het is de training en hoe goed je je BC verhoogt die het verschil maken tussen een goed opgevoede Border Collie of een Border Collie vol slechte gedragsproblemen.

Kinderen willen misschien al spelend aan je Border Collie trekken, vooral als ze nog heel jong zijn en niet beter weten. Het gaat er niet alleen om dat Border Collie bij je familie woont, maar dat je kinderen ook moeten begrijpen en leren dat ze leven in een ras vol leven, energie en opwinding dat met positieve bekrachtiging onder controle moet worden gehouden. Zorg er bij het kiezen van een verzekering voor uw Border Collie voor dat u controleert welke dekking wordt geboden, aangezien niet alle hondenverzekeringen hetzelfde zijn. Hoewel Border Collies van nature niet als agressief worden beschouwd, kunnen hun hoge intelligentie- en energieniveaus leiden tot gedragsproblemen als ze niet op de juiste manier worden gekanaliseerd.

Het verbaast me eigenlijk dat zoveel nieuwe eigenaren Border Collies niet gezinsvriendelijke honden vinden, maar in werkelijkheid is niets minder waar. Omdat ze van oudsher werden gewaardeerd om hun werkvermogen, kunnen volwassen Border Collies verschillende gewichten en maten bereiken, waardoor hun voedingsbehoeften variëren. Als je voor een Border Collie kiest, kun je bijna garanderen dat de kinderen en de hond elkaar op de beste manier zullen verslijten. Veel spelletjes, trainingen en lange wandelingen zullen helpen om je Border Collie tevreden te houden en om te voorkomen dat er gedragsproblemen ontstaan.

AnimalWised onderzoekt de geschiktheid van Border Collies als gezinshond door hun persoonlijkheid en gedrag te onderzoeken. De meeste Border Collies zullen na ongeveer 15 maanden volgroeid zijn, maar grotere honden kunnen er ongeveer 18 maanden over doen om hun volledige volwassen grootte te bereiken. Als je op zoek bent naar een gezinsvriendelijke hond om aan je huis toe te voegen, is de kans groot dat de Border Collie in je zoekopdracht verschijnt.