Is een border collie onderhoudsvriendelijk?

Over het algemeen vergen Border Collies niet veel onderhoud als het gaat om hun verzorgingsbehoeften. Om de vacht van uw hond gezond te houden en om verharing tegen te gaan, wordt aanbevolen om uw hond wekelijks te borstelen. Niet op de trimafdeling -- ze geven niets om het uiterlijk. Ze vergen veel onderhoud omdat ze een arbeidsethos hebben als geen andere hond.

Als je border collie geen zinvolle uitlaatklep heeft voor al die energie, volgen er niet zo hilarische grappen. Ja, border collies vergen veel onderhoud. Oorspronkelijk gefokt als een stoere werkhond met ongelooflijk uithoudingsvermogen, hebben ze minimaal twee wandelingen van 45 minuten per dag nodig. Dit is een aanvulling op tal van buitenactiviteiten waarbij ze kunnen rondrennen, op speelgoed kunnen jagen of zelfs naast je kunnen joggen terwijl ze fietsen.

Net als Australian Shepherds zijn Border Collies extreem intelligent en worden ze gefokt om de hele dag door te rennen. Vaak beschouwd als een van de slimste hondenrassen, kan het een hele klus zijn om een Border Collie te vermaken en te bewegen voor een eigenaar die niet even actief is. Ze doen het het beste als ze bezig zijn met een hondensport zoals behendigheid of flyball, zodat ze leren, gefocust en getraind blijven. Omdat ze van oudsher werden gewaardeerd om hun werkvermogen, kunnen volwassen Border Collies verschillende gewichten en maten bereiken, waardoor hun voedingsbehoeften variëren.

De meeste Border Collies zullen na ongeveer 15 maanden volgroeid zijn, maar grotere honden kunnen er ongeveer 18 maanden over doen om hun volledige volwassen grootte te bereiken. Border Collies zijn uiterst intelligente en energieke honden en gedragen zich meestal tot ver in hun volwassen jaren als puppy's; over het algemeen zien Border Collie-eigenaren dat hun honden rustiger worden als ze ongeveer 3 jaar oud zijn, maar dit hangt af van de persoonlijkheid van uw hond. Als je Collie van jongs af aan met een ander huisdier in huis heeft gewoond, moeten ze met hen overweg kunnen. Meestal doen Collies liever hun eigen ding en zijn ze daarom misschien niet erg geïnteresseerd in het begroeten van andere honden.

Zorg er bij het kiezen van een verzekering voor uw Border Collie voor dat u controleert welke dekking wordt geboden, aangezien niet alle hondenverzekeringen hetzelfde zijn. Border collies zijn over het algemeen gezond, maar kunnen last hebben van oogproblemen of heupdysplasie, een misvorming van het heupgewricht. Border Collies zijn erg speels en kunnen luidruchtig zijn en zijn dus misschien beter geschikt voor huishoudens met iets oudere kinderen. Border Collies kunnen ook dominant worden als ze niet van jongs af aan goed opgeleid en gesocialiseerd worden.

Veel spelletjes, trainingen en lange wandelingen zullen helpen om je Border Collie tevreden te houden en om te voorkomen dat er gedragsproblemen ontstaan. In combinatie met hun enthousiaste karakter is het trainen van een Border Collie vrij eenvoudig, maar door hun hoge energie en intelligentie zijn ze niet de beste keuze voor beginnende eigenaren. Border Collies zijn oorspronkelijk gefokt voor het hoeden van schapen en hebben veel beweging en mentale stimulatie nodig om probleemgedrag te vermijden. Je kunt verwachten dat je Border Collie je minimaal £80 per maand kost na aankoop- en opstartkosten en meer dan £13.000 gedurende de levensduur.

Behendigheid en flyball zijn enkele van de dingen waar uw Collie echt van kan genieten — kijk online of er een plek is waar u dit lokaal met uw hond kunt doen. Ze geven de voorkeur aan menselijk gezelschap, maar zolang ze al op jonge leeftijd veel positieve ervaringen hebben met andere honden, zul je merken dat je Collie sociaal is met anderen.