Kan een border collie een huishond zijn?

Border Collies kunnen de hele dag in huis blijven terwijl je aan het werk bent, maar verwacht niet dat je thuiskomt om te ontspannen. Over het algemeen zijn Border Collies geweldige familiehonden. Maar ook al zijn ze geweldige speelkameraadjes en uitstekende waakhonden, ze hebben wel een bepaalde levensstijl nodig om gelukkig te zijn en hun baasjes tevreden te stellen. Laten we wat meer te weten komen over de Border Collie om te zien of ze passen bij wat je zoekt in een nieuw familielid.

Border Collies zijn het beste voor ervaren hondenouders die voldoende tijd hebben om met hun huisdier te trainen, te wandelen en te spelen. Ze doen het goed in eenhondenhuizen met voldoende ruimte om te rennen. Ik ben al mijn hele leven eigenaar van Border Collies en hoewel ik dol ben op honden in het algemeen, ben ik „verliefd op Borders”. De Border Collie-pup van zuiver ras heeft een veel grotere waarde dan welke Border Collie dan ook die voor een ander resultaat wordt gefokt.

Border Collies zijn een echte doorzetter en blinken uit in vele rollen, maar het is misschien wel hun grootste rol tot nu toe om je hond te vergezellen. Als ervaren Border Collie-eigenaar en amateurtrainer kan ik, afgezien van deze bekende eigenschappen, niet zeggen dat ik het absoluut eens ben met de vele algemeenheden die over het ras zijn gemaakt. Kortere wandelingen in combinatie met mentale oefeningen thuis en buiten in de tuin om rond te rennen en te spelen, kunnen deze energie verbranden, maar er kunnen complicaties optreden als uw Collie hyperactief wordt. Maar als je je pup al vroeg socialiseert met zowel mensen als andere dieren, wordt je Border Collie puppy een zachte, lieve hond die met iedereen overweg kan.

Border Collies kunnen worden getroffen door verschillende andere gezondheidsproblemen, waaronder hypothyreoïdie, kanker en niet-kankerachtige gezwellen. Een vriendin van mij vertelde me dat ze iemand kende die het vreselijk had met hun Border Collie. Een puppy of volwassen hond van Border Collie is misschien zeer intelligent, maar dat betekent niet dat ze geen menselijke hulp nodig hebben. Ik heb sinds de puppytijd verschillende grenzen verlegd en als je jezelf niet alleen hondentraining, maar ook grenstraining bijbrengt, en je de eerste zes maanden van mogelijk rampzalige gevolgen kunt doorstaan, dan heb je een nieuw en geweldig lid van je familie, dat perfect bij je past.

Veelvoorkomend destructief gedrag van Border Collies is het kauwen op deuren en huishoudmeubilair, het krabben aan muren en deuren en in sommige gevallen zelfs het vernielen van tapijten. Bovendien zul je merken dat als je een border collie hebt, je gedurende de dag voor veel extra uitdagingen zult zorgen. In plaats van hoeveel ruimte je hebt in je achtertuin of hoe groot je familie is, ben JIJ, als goed geïnformeerde en toegewijde eigenaar, DE beslissende factor om te bepalen of een Border Collie de beste hond is voor je gezin.