Kunnen border collies alleen thuis worden gelaten?

Hoewel er geen regel bestaat waarbij u uw collie maximaal alleen thuis mag laten, mag u uw hond 10 of 12 uur niet achterlaten. Die duur is te lang voor een enkele rekoefening. Toch zouden sommige mensen volhouden dat ze hun collies altijd zo lang zonder problemen hebben achtergelaten. Het is niet aan te raden om een border collie langer dan 4 uur alleen te laten.

Ze kunnen verlatingsangst ontwikkelen of zelfs destructief zijn. Ze trainen in een bench, muziek spelen terwijl je weg bent en een andere hond krijgen zijn drie geweldige manieren om hun stress te verminderen terwijl je niet thuis bent. Border collies kunnen 4 tot 5 uur alleen worden gelaten. Meer dan dat is echter niet aan te raden.

Border collies zijn over het algemeen erg intelligent, nieuwsgierig, onafhankelijk en koppig, waardoor ze zich zorgen kunnen maken over het feit dat hun baasjes ze achterlaten. Het eerste dat u moet weten, is dat het gevaarlijk kan zijn voor uw honden als ze te veel alleen worden gelaten. Nu u zich bewust bent van de problemen waarmee border collies worden geconfronteerd als u ze lang verlaat, is het tijd om te begrijpen hoe u deze problemen kunt opsporen. Dit zijn de twee problemen waar border collies vaak mee te maken hebben als je ze voor langere tijd met rust laat.

Border collies rennen meestal niet weg, maar als ze in het niets terechtkomen en bang zijn, doen ze dat misschien wel. Als dit niet helemaal helpt bij de angst van je border collie, dan moet hij of zij meteen naar een dierenarts gaan. Als je de onderstaande tips volgt, blijven je border collies blij, zelfs als je er niet bent. Wanneer border collies lange tijd alleen worden gelaten zonder gezelschap of mensen in de buurt, hebben ze last van isolatiestress.

Sommige border collies zijn geweldig om in een appartement te wonen, en andere niet, omdat ze zullen proberen elke centimeter van die ruimte te gebruiken. Als je dat eenmaal hebt gedaan, wordt het zeker makkelijker voor je om je border collies tevreden te houden en je dagelijkse schema te beheren. Met behulp van deze vijf tips wordt het makkelijker om je border collie tevreden te houden, zelfs als je er niet bent. Niet alleen dat, ik zal ook ingaan op de details van wat je precies moet doen als je je border collie met rust wilt laten.

Nadat je een lieve border collie hebt geadopteerd, ben je waarschijnlijk op zoek naar mogelijkheden om hem of haar mee naar huis te nemen en je te vestigen. Daarom hebben border collies vaak geen last van stress en angst wanneer ze zich in hun eigen speciale ruimte bevinden.