Kunnen border collies huishonden zijn?

Border Collies kunnen de hele dag in huis blijven terwijl je aan het werk bent, maar verwacht niet dat je thuiskomt om te ontspannen. Over het algemeen zijn Border Collies geweldige familiehonden. Maar ook al zijn ze geweldige speelkameraadjes en uitstekende waakhonden, ze hebben wel een bepaalde levensstijl nodig om gelukkig te zijn en hun baasjes tevreden te stellen. Laten we wat meer te weten komen over de Border Collie om te zien of ze passen bij wat je zoekt in een nieuw familielid.

Hoewel hij van het buitenleven houdt, is de BC zeker geen tuinhond. Hij is gefokt om samen te werken met mensen. Als uw Border Collie een familiehuisdier is, moet hij binnenshuis wonen. Anders zal hij eenzaam, verveeld en destructief zijn — en zal hij je eerder waarschuwen voor problemen dan meer.

In het koninklijk kasteel in Balmoral werd koningin Victoria verliefd op een Collie, en op dat moment begonnen de verschillen tussen de huidige Collie en Border Collie te ontstaan. Tenzij u adopteert, wordt waarschijnlijk de eerste en meest cruciale fout gemaakt wanneer u een Border Collie in uw familie opneemt als u weet hoe u een puppy moet kiezen. Het zijn honden met onbeperkte energie, uithoudingsvermogen en werklust, waardoor ze allemaal een vooraanstaande herdershond zijn; Border Collies worden nog steeds gebruikt om schapen te hoeden op boerderijen en ranches over de hele wereld. In combinatie met hun enthousiaste karakter is het trainen van een Border Collie vrij eenvoudig, maar door hun hoge energie en intelligentie zijn ze niet de beste keuze voor beginnende eigenaren.

Een kenmerk van de Border Collie is zijn gebruik van „oog”, een hypnotiserende blik die schapen dwingt om te bewegen en zich om te draaien. Het intense mentale en fysieke uithoudingsvermogen van de Border Collie bijhouden is vermoeiend, zelfs irritant, voor een eigenaar of familie die een ontspannen huisdier wil. Overal waar je online kijkt, vind je verbluffende verhalen en video's over de onvergelijkbare intelligentie en behendigheid van Border Collies. Ik heb sinds de puppytijd verschillende grenzen verlegd en als je jezelf niet alleen hondentraining, maar ook grenstraining bijbrengt, en je de eerste zes maanden van mogelijk rampzalige gevolgen kunt doorstaan, dan heb je een nieuw en geweldig lid van je familie, dat perfect bij je past.

Border Collies hebben veel mentale stimulatie en lichaamsbeweging nodig om overmatige energie- en gedragsproblemen op afstand te houden. Hoewel Border Collies van nature niet als agressief worden beschouwd, kunnen hun hoge intelligentie- en energieniveaus leiden tot gedragsproblemen als ze niet op de juiste manier worden gekanaliseerd. Hoe dan ook, verwacht een Border Collie een of twee keer per week te borstelen om dood haar te verwijderen en haaruitval tot een minimum te beperken. Ik ben al mijn hele leven eigenaar van Border Collies en hoewel ik dol ben op honden in het algemeen, ben ik „verliefd op Borders”.

De Border Collie, een middelgrote hond van 30 tot 45 pond, bezit een schijnbaar bovennatuurlijke hoeveelheid energie en uithoudingsvermogen. Een hardheid die werd ontwikkeld toen hij de hele dag moest werken in de heuvels en valleien van het ruige Schotse grensland, soms 50 mijl of meer per dag moest rennen. Een goede Border Collie kan de metgezel van zijn leven zijn, maar alleen als hij wordt gekoppeld aan een slim baasje dat hem bezig kan houden met hondensporten, behendigheid, flyball, flyball, vliegdiscspelletjes, herdersproeven, gehoorzaamheid, speurwerk of die hem leert klusjes te doen in huis of op de boerderij. De meeste „algemene informatie die gewoonlijk over grenzen wordt gegeven „is over het algemeen waar, maar men moet niet vergeten dat het in feite „algemeenheden” zijn.

Het hondenras Border Collie is ontwikkeld om schapen te verzamelen en te bestrijden in het heuvelachtige grensland tussen Schotland en Engeland.