Kunnen border collies in een huis wonen?

Een Border Collie kan ook in een appartement wonen als ze een menselijke metgezel hebben die hen beweging en MENTALE STIMULATIE geeft. Training, voedselspeelgoed, puzzelspeelgoed en spelletjes zijn allemaal manieren om een werkhond mentaal te stimuleren. Als het erop aankomt, is het antwoord natuurlijk dat border collies in appartementen kunnen wonen. Ze kunnen overal wonen zolang ze in hun dagelijkse behoeften voorzien.

Woon je in de stad of op het platteland? Als je op het platteland woont en je Border Collie vijf hectare heeft om in te spelen en er is veel te doen in die ruimte, dan ja. Het opvoeden van een Border collie in een appartement in de stad wordt echter afgeraden. Border collies kunnen het goed doen in appartementen met de juiste hoeveelheid beweging en aandacht die ze nodig hebben. Als je op zoek bent naar behendigheidstraining of gewoon een betrouwbare en intelligente hond wilt die altijd doet wat hem wordt verteld, dan is een border collie misschien wel de perfecte hond voor je gezin.

Een verveelde Border collie kan destructief worden en kan onophoudelijk blaffen en meubels in het appartement vernietigen. Je moet ervoor zorgen dat je een deel van je dag (bij voorkeur's ochtends) prioriteit geeft om ofwel je collie te trainen, aan haar commando's te werken, neuswerkspelletjes te spelen, puzzelspeelgoed te spelen of haar mee te nemen naar het park om te socializen met andere honden. Wat het leven in een appartement moeilijk en waarschijnlijk onhaalbaar maakt, is als je lange dagen werkt of je collie niet van alles voldoende kunt voorzien. Als je denkt dat je in een appartement kunt wonen en er weinig of geen tijd en moeite in steekt, dan zal je border collie niet blij zijn.

Met de kleinere leefruimte van een appartement, gekoppeld aan het feit dat er geen tuin is, kan het heel snel saai worden voor een collie die alleen wordt gelaten. Als je lange dagen werkt en je collie alleen in het appartement moet achterlaten, zal dit het voor haar erg moeilijk maken om kalm, stressvrij en gelukkig te blijven. Vrolijk je collie op door hem eenvoudige pleziertjes te geven voordat je gaat, zoals chewnola's met rundersmaak en zacht, piepend speelgoed. Border collies zijn vatbaar voor verlatingsangst, omdat het instinct om bij de groep te blijven, bij deze trouwe honden vastzit.

Border collies zijn zeer energieke honden die veel tijd en aandacht nodig hebben, ook al zijn het voornamelijk binnenhonden. Als je een hond wilt die het leuk vindt om binnen te zijn en te ontspannen met het gezin, dan is een border collie misschien niets voor jou. Aan de andere kant wordt het verlatingsangst genoemd wanneer een Border collie opgewonden raakt als zijn favoriete „hooman” er niet is. Hoewel er geen regel is waarbij u uw collie maximaal alleen thuis mag laten, mag u uw hond 10 of 12 uur niet achterlaten.

Of je nu een aanhankelijke Border collie hebt of een snobistische Chow Chow, je wilt geen enkele hond lange tijd alleen in huis laten zitten, zeker niet als je collie nog een pup is. Nadat ik met veel eigenaren had gesproken over het belang van een tuin, werd in de meeste reacties die ik terugkreeg zelfs uitgelegd dat hun collie niets om de grote tuin gaf, tenzij hun eigenaar daar met hen aan het spelen was.