Kunnen border collies met rust worden gelaten?

Hoewel er geen regel bestaat waarbij u uw collie maximaal alleen thuis mag laten, mag u uw hond 10 of 12 uur niet achterlaten. Die duur is te lang voor een enkele rekoefening. Toch zouden sommige mensen volhouden dat ze hun collies altijd zo lang zonder problemen hebben achtergelaten. Het is niet aan te raden om een border collie langer dan 4 uur alleen te laten.

Ze kunnen verlatingsangst ontwikkelen of zelfs destructief zijn. Ze trainen in een bench, muziek spelen terwijl je weg bent en een andere hond krijgen zijn drie geweldige manieren om hun stress te verminderen terwijl je niet thuis bent. Border collies kunnen 4 tot 5 uur alleen worden gelaten. Meer dan dat is echter niet aan te raden.

Dit is afhankelijk van de leeftijd van je Border Collie en zijn ras. Een volwassen Border Collie kan bijvoorbeeld zonder problemen ongeveer 4 uur alleen thuis blijven, terwijl een puppy maximaal 2-3 uur alleen mag worden gelaten. Samenvattend: nee, Border Collies kunnen niet een hele dag alleen thuis blijven. Een collie mag hooguit een paar uur worden bewaard, maar het is belangrijk om op de symptomen van angst bij uw hond te letten, aangezien dit van Collie tot Collie kan verschillen.

Border collies rennen meestal niet weg, maar als ze in het niets terechtkomen en bang zijn, doen ze dat misschien wel. Als je alle bovenstaande tips al hebt geprobeerd om je Border Collie zich veilig te laten voelen als je niet thuis bent en je hond het nog steeds moeilijk heeft om enige tijd alleen gelaten te worden, kan hij of zij verlatingsangst hebben. Zet je border collie buiten of waar hij ook is terwijl je weg bent, pak hem snel in, draai hem om en vertrek. Het ontwikkelen van verlatingsangst kan gevaarlijk zijn voor Border Collies, en het is aan jou om er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat dat niet gebeurt.

Wanneer border collies lange tijd alleen worden gelaten zonder gezelschap of mensen in de buurt, hebben ze last van isolatiestress. Border Collies zijn extreem energieke honden, dus als je hem lange tijd met rust wilt laten, zorg er dan voor dat hij goed is getraind en kalm is voordat je weggaat. Hoewel individuele honden een persoonlijkheid kunnen hebben die eerder geneigd is om lange tijd alleen te worden gelaten, zijn Border Collie's niet bijzonder geschikt om een volledige werkdag alleen thuis te blijven. Al deze mensen kunnen met jou en je border collie samenwerken om tot een evenwichtig familielid te komen dat je huis niet elke keer vernielt als je naar buiten gaat.

Onthoud dat je het gedrag van je border collie aanpast en dat het tot 6 weken kan duren voordat je succes begint te zien. Doe eenvoudige gehoorzaamheid aan border collie met je border collie en leer hem zoveel mogelijk commando's, zoals zitten, laten vallen, blijven, komen, tot rust komen en ontspannen. Als je de onderstaande tips volgt, blijven je border collies blij, zelfs als je er niet bent. Als je een punt bereikt waarop het duidelijk is dat je Collie zich ongemakkelijk voelt, blijft hij op trips van die lengte om te bepalen of het iets is waar ze gewoon aan moeten wennen, of dat het een moeilijke limiet is.

Bij sommige border collies komt verlatingsangst voort uit de puppytijd wanneer ze hun angst om verlaten te worden niet verliezen.