Kunnen collies getraind worden om niet te blaffen?

Elke keer dat hij begint te blaffen, keer je gewoon van hem af en negeer je hem volledig. Het idee hier is dat je hond 2 en 2 bij elkaar optelt of, in dit geval, het feit dat als hij blaft, je je van hem afwendt. Training kan een uitstekende manier zijn om het blafgedrag van Border Collie te beteugelen, maar eigenaren moeten er rekening mee houden dat Collies een intelligent ras zijn dat de training vaak moeilijker maakt. Als je hebt vastgesteld dat je Border Collie-puppy blaft omdat ze zich zorgen maken over vreemden, ben je niet de enige.

Geïntrigeerd besloot ik te onderzoeken hoe vaak border collies blaffen, zodat ik precies zou weten wat ik van dit hondenras kon verwachten. Er zijn verschillende redenen waarom een Collie gromt; deze kunnen variëren van speelsheid, verdedigingswaarschuwingen, signalen of agressie en het vestigen van dominantie. Border Collies kunnen in sommige gevallen een gevoelig en verlegen ras zijn, en de socialisatie van puppy's is gedaald vanwege COVID-problemen. Een Border Collie-puppy die zenuwachtig is voor vreemden, moet anders worden behandeld dan een puppy die overdreven opgewonden is.

Een ander ding om te vermijden is om de training in de plaats te laten komen van trainingspauzes, Collies zijn erg hyperactief en zonder fysieke pauzes neemt hun aandachtsspanne af. Hoe u omgaat met het blaffen van uw Border Collie hangt af van het bovenstaande waardoor ze overmatig blaffen. Border Collies als ras staan erom bekend dat ze meer blaffen dan anderen, hoewel dit natuurlijk van hond tot hond kan verschillen omdat ze allemaal verschillende persoonlijkheden hebben. Hoewel uw Border Collie waarschijnlijk zijn hele leven blaft, heeft blaffen die langer aanhouden dan af en toe 2-3 blaffen achter elkaar vaak een onderliggende reden die moet worden aangepakt.

Barking wordt al generaties lang door border collies gebruikt om vee te hoeden. Het is dus belangrijk om als eigenaar te onthouden dat dit voor hen volkomen natuurlijk en instinctief is. Geloof het of niet, de meeste border collies hebben meer dan één blaftrigger; dit zou je moeten helpen erachter te komen wat ze allemaal betekenen. Het doel zou niet moeten zijn om het blaffen van je Border Collie volledig te stoppen, maar om het terug te brengen tot een gezonde hoeveelheid.

Net als mensen kunnen Border Collies gevoelig zijn voor verlatingsangst en houden ze er niet van om alleen te zijn en zich te vervelen. In vergelijking met andere rassen zijn Border Collies bijzonder hyperactieve honden; hoewel ze geweldige huisdieren zijn, hebben ze vaak wat training en goede leefomstandigheden nodig om het leven thuis soepeler te maken.