Op welke leeftijd kalmeert een border collie?

Border Collies beginnen meestal rustiger te worden in de tweede helft van hun leven, rond de leeftijd van 6-7 jaar. Ze staan erom bekend dat ze hyperactief zijn in de eerste levensjaren en hebben actieve training, socialisatie en geschikte technieken nodig om tot rust te komen. De meeste Border Collies hebben de neiging om rustiger te worden als ze rond de leeftijd van zes jaar worden. De houding van de honden hangt echter vooral af van verschillende factoren.

Border collies hebben de neiging om rustiger aan te doen en minder energiek te worden in de tweede helft van hun leven, vanaf ongeveer zes jaar. Hoewel ze gedurende hun hele leven extreem actief zijn, met een gemiddelde levensverwachting van 12 jaar, kun je verwachten dat je border collie een wat relaxtere kijk op het leven krijgt tussen de leeftijd van vier tot zes jaar. Border collies zijn de meest energieke honden in vergelijking met alle andere hondenrassen. Ze worden op boerderijen gebruikt voor het hoeden van vee.

Gaan Border collies ooit langzamer? Zo ja, op welke leeftijd worden Border collies langzaam en kalm? Wat kun je hieruit leren? Kan het genezen worden? De waarheid is dat de Border Collie een hondenras is dat de proactieve tussenkomst van de eigenaren vereist. Het hangt echter af van de honden die al ter plaatse zijn, het actieve of niet-actieve leven, in welke mate of hoe weinig het uw Border Collie kan kalmeren. Het hoge energieniveau van de Border Collies zit ingebed in hun genen, en het is onmogelijk om dat te corrigeren door ze gewoon te castreren. Dit zijn allemaal overwegingen die een potentiële border collie-eigenaar moet maken bij de beslissing om dit ras al dan niet mee naar huis te nemen.

Dus voordat u een Border Collie aanschaft, moet u rekening houden met uw levensstijl en leefomstandigheden en controleren of u aan alle zorgvereisten van de hond kunt voldoen. Een eigenaar of trainer van een patiënt kan een border collie helpen om een neiging tot agressief gedrag jegens andere honden te overwinnen. Sommige eigenaren hebben echter melding gemaakt van een aanzienlijke verandering in het energieniveau van hun Border Collie nadat ze zijn gecastreerd. Dezelfde tendensen die de omgang met andere honden problematisch maken voor border collies, zijn ook van toepassing op hun omgang met kinderen.

Het is belangrijk dat jij en je puppy op één lijn zitten en samenwerken om hun destructieve gedrag te overwinnen. Het is belangrijk dat u uw Border Collie-puppy leert om te weten wanneer het tijd is om te spelen en wanneer het tijd is om te ontspannen. Andere professionals vinden het echter verstandiger dat de eigenaren wachten tot een Border Collie de puberteit bereikt. Hoewel veel mensen geloven dat vrouwelijke Border Collie-honden rustiger zijn dan mannelijke honden, is er geen solide bewijs.

Reddingswerkers melden dat een van de drie belangrijkste redenen waarom een border collie wordt uitgeleverd aan een reddingsorganisatie is omdat de hond iemand heeft gebeten. Zoals anderen al zeiden, de mijne werd nooit gekalmeerd, hij begon gewoon veel beter naar me te luisteren dan toen hij nog een puppy was. Voor meer gevorderde spelers zijn er verschillende standaard sport- en spelactiviteiten om je border collie te trainen om mee te doen.