Waarom blaffen border collies veel?

Border collies staan erom bekend dat ze veel blaffen en ze vinden het over het algemeen leuk om gehoord te worden. Ze blaffen vaak als ze hongerig, opgewonden, verveeld, speels, eenzaam zijn of de aandacht van hun baasje nodig hebben. Gelukkig zijn Border collies intelligente honden en kunnen ze worden getraind om minder te blaffen. Een van de meest pertinente vragen die potentiële hondenbezitters hebben, is hoeveel een specifiek ras blaft.

Als het om border collies gaat, is het antwoord ondubbelzinnig ja. Ze zijn van blaffen en zijn helemaal niet timide. Blaffen is hun manier om met eigenaren te communiceren. Ze hebben de neiging om te blaffen als een manier om hun emoties te uiten en de aandacht van de eigenaren te trekken.

Hopelijk hebben we je het advies gegeven dat je nodig hebt om het overmatig blaffen van je Border Collie op te lossen, en zo niet, dan hebben we hopelijk een link gevonden waar dat wel kan. Een van de belangrijkste dingen die je moet vermijden bij het trainen van een hond om te stoppen met blaffen, is het gebruik van krachtige versterking. Border collies hebben veel oefeningen en voldoende mentale stimulatie nodig om ervoor te zorgen dat ze uit verveling stoppen met blaffen. Als er iemand aan de deur staat of iemand probeert in te breken in huis, is het volkomen normaal dat je hond begint te blaffen.

Aangezien Border Collies zelden kudden als ze als huisdier worden gehouden, kan blaffen een gewoonte worden in plaats van een nuttig hulpmiddel. Een van de belangrijkste dingen die je moet vermijden als je op zoek bent naar een Border Collie die minder blaft, is het hoeden van lijnen. Dit maakt border collies natuurlijk tot zeer goede waakhonden en met zo'n luid geblaf kan dat een goed afschrikmiddel blijken te zijn. Hoe beter je begrijpt waarom je individuele hond blaft, hoe gemakkelijker je deze gewoonte kunt beteugelen.

Interessant is echter dat de mate van socialisatie die een collie van jongs af aan krijgt een grote invloed kan hebben op afstandelijkheid en de neiging om naar vreemden te blaffen (meer socialisatie %3D minder blaffen). Border Collies zijn zeer geschikt voor eigenaren die de tijd en middelen hebben om zich te wijden aan een intelligente hond. Redenen waarom Border Collie-puppy's's nachts blaffen, zijn onder meer verlatingsangst, frustratie, verveling of het feit dat ze naar het toilet moeten. Deze honden houden van waar ze ook vandaan komen, maar als je naar een dealer gaat, is de kans groter dat je Collie makkelijker te trainen is.

Dit houdt in dat u uw hondensnoepjes tevoorschijn haalt en de hond vervolgens meeneemt naar een gebied waar hij vaak blaft. Ondanks hun natuurlijke drang om te blaffen, kunnen Collies dankzij hun hoge intellect worden getraind om te weten wanneer ze wel en niet moeten blaffen. Vergeet niet dat van de gemiddelde Border Collie van 5 maanden oud slechts 5-6 uur mag worden verwacht zonder een plaspauze.