Zijn border collies afstammelingen van wolven?

Alle honden stammen af van wolven, zelfs die „bontbaby's” die mensen graag knuffelen. Van alle honden zijn border collies genetisch het nauwst verbonden met wolven, hun prooidrift en stalkinggedrag lijken sterk op elkaar. Ik herinner me dat ik ergens las dat de Border Collie genetisch het dichtst bij de wolf staat. Ik was benieuwd of iemand hier dat had gehoord en is het waar? Ik heb het concept gegoogled en wat informatie gevonden.

Collies worden al eeuwenlang gebruikt voor het hoeden van schapen op boerderijen en ranches over de hele wereld. De Border Collie is afkomstig van een eeuwenoud hondenras dat zich gedurende honderden jaren heeft ontwikkeld en zij aan zij met mensen heeft geleefd — want tot op heden zijn ze nog steeds een van de meest populaire rassen in Amerika, het VK en daarbuiten. Over hun precieze afkomst is weinig bekend, maar er kan veel worden afgeleid uit het bestuderen van oude records en de instincten van Collies die teruggrijpen op hun werk als hulphond. Alle honden stammen af van wolven of andere wilde honden en velen behouden nog steeds hun primitieve uiterlijk en temperament.

Sommige honden kunnen bijvoorbeeld geen tennisbal terughalen, omdat ze deze activiteit zeer stimulerend vinden, maar ze kunnen wel kilometers rennen zonder symptomen van Border Collie Collie Collapse. Ze worden algemeen beschouwd als het intelligentste hondenras en stammen af van herdershonden van landrassen die ooit op de Britse eilanden werden aangetroffen, maar zijn gestandaardiseerd in het Anglo-Schotse grensgebied. Aan de andere kant vermeldt de meeste border collie-literatuur dat wanneer honden kudden, ze in wezen jachtgedrag vertonen zonder te doden. De verhalen lopen uiteen, maar dit is onze beste poging om de oorsprong van Collies te achterhalen vanaf hun wortels in Schotland en het grensgebied.

De Border Collie is afkomstig uit de Scottish Borders-regio van Schotland, vandaar hun naam, wat „bewoner” of „arbeider „aan de grens betekent. Over het algemeen zijn Border Collies middelgrote honden met een matige vacht, die vaker dik is en vatbaarder is voor verharing. De mutatie die verantwoordelijk is voor TNS is gevonden bij border collies bij Engelse werkhonden, bij showhonden die afkomstig zijn uit Australië en Nieuw-Zeeland, en bij niet-verwante Australische werkhonden. Soms zullen ze het testen van honden die voor de fokkerij worden gebruikt, op heupdysplasie en collieoogafwijkingen, vergemakkelijken om het fokken van honden zonder deze genetische gebreken aan te moedigen.

De natuurlijke levensduur van de border collie ligt tussen de 12 en 15 jaar, met een gemiddelde levensduur van 12 jaar en de mogelijkheid om tot 18 jaar te leven. Er waren in die tijd nog andere rassen in Groot-Brittannië die schapen konden hoeden, zoals de Engelse herder en de baardcollie. Sommige mensen zweren erbij dat Border Collies ongelooflijk loyaal zijn aan hun familie en dat alleen zullen doen. Elke ervaren eigenaar weet dat Border Collies slim zijn en behoefte hebben aan lichaamsbeweging en mentale stimulatie.

Honden die voor de show worden gefokt, zien er homogener uit dan werkende border collies, want om te winnen in conformatie moeten ze nauw voldoen aan de normen van de rasverenigingen die specifiek zijn voor veel punten van structuur, vacht en kleur. Net als veel andere werkende rassen kunnen border collies bewegingsgevoelig zijn en achter rijdende voertuigen en fietsen aan gaan, maar dit gedrag kan door training worden aangepast.