Zijn border collies een goede familiehond?

Border Collies zijn zeer intelligent en zeer trainbaar en zijn supersterren in hondenactiviteiten zoals hoeden, gehoorzaamheid en behendigheid. Vanwege hun neiging om dieren en mensen te hoeden, doen ze het het beste met oudere, goed opgevoede kinderen. Ze houden van hun familie, maar zijn misschien wat terughoudend tegenover vreemden. Over het algemeen zijn Border Collies geweldige familiehonden.

Maar ook al zijn ze geweldige speelkameraadjes en uitstekende waakhonden, ze hebben wel een bepaalde levensstijl nodig om gelukkig te zijn en hun baasjes tevreden te stellen. Laten we wat meer te weten komen over de Border Collie om te zien of ze passen bij wat je zoekt in een nieuw familielid. De Border Collie is een goede familiehond, zolang hij maar goed is opgevoed en op jonge leeftijd wordt getraind. Hij kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren, maar zijn instinct om te kudden zorgt ervoor dat hij naar kinderen (vooral heel jonge kinderen) en naar dieren gaat knarsen, achtervolgen en blaffen als zijn herdersinstinct niet anders is gericht.

In mijn ervaring zijn Border Collies uitstekende familiehonden. Ze zijn liefdevol, goedaardig en uiterst loyaal. Ze kunnen goed met kinderen overweg en spelen graag. Border Collies waren nooit bedoeld als huisdieren.

Betrek ze bij het hoeden, behendigheid (hindernisbaan) of gevorderde gehoorzaamheid. Gooi hun bal steeds opnieuw en opnieuw. Ze moeten fysieke mogelijkheden hebben voor hun energie en mentale mogelijkheden voor hun intelligente geest. Het is vrijwel onmogelijk om hun vastgeroeste werkgedrag te onderdrukken, zonder alternatieve manieren te bieden voor hun hoge energieniveau, is vrijwel onmogelijk en niet eerlijk tegenover de hond.

Een nadeel van het bezit van Border Collie is dan ook hoeveel energie je als eigenaar moet steken in het bedenken van slimme manieren om je border collie bezig te houden. In het grensland tussen Schotland en Engeland werd de herdershond een van de meest waardevolle bezittingen die een herder kon hebben, en werden de beste werkhonden met elkaar gefokt. Veelvoorkomend destructief gedrag van Border Collies is het kauwen op deuren en huishoudmeubilair, het krabben aan muren en deuren en in sommige gevallen zelfs het vernielen van tapijten. Als er een duistere kant zit aan de energieke en workaholische houding van de Border Collie, dan komt dat naar voren wanneer hij wordt opgenomen in een gezin dat hem niet begrijpt.

Hieronder vindt u rasverenigingen, -organisaties en -verenigingen waar u aanvullende informatie kunt vinden over de Border Collie. De voorouders van de Border Collie bestaan al sinds mensen in wat nu Groot-Brittannië is honden begonnen te gebruiken om schapen te bewaken en te hoeden. Het is belangrijk om te onthouden dat, net als alle rassen, Border Collies bepaalde eisen stellen en dat ze veel fysieke en mentale oefeningen vergen omdat ze als werkhonden worden gefokt. Border Collies zijn gepassioneerde verzamelaars van auto's, fietsen, joggers, katten, andere honden, vee, herten en rennende kinderen — porren, duwen en knippend als de achtervolgde persoon, dier of voorwerp niet meewerkt.

Als je geen reddingsdienst voor jouw regio ziet, neem dan contact op met de nationale rasvereniging of een plaatselijke rasvereniging en zij kunnen je doorverwijzen naar een Border Collie rescue. Zonder fysieke en mentale stimulatie worden Border Collies hyperactief en zullen ze je met obsessief en destructief gedrag naar boven drijven terwijl ze op zoek gaan naar creatieve manieren om hun fysieke en mentale energie te benutten. Het intense mentale en fysieke uithoudingsvermogen van de Border Collie bijhouden is vermoeiend, zelfs irritant, voor een eigenaar of familie die een ontspannen huisdier wil. Dat gezegd hebbende, hebben Border Collies wel een herdersinstinct, namelijk de wens om de bewegingen van dieren (en soms mensen) om hen heen te controleren.

Bij Border Collies mag je gezondheidsklaringen verwachten van de Orthopedic Foundation for Animals (OFA) voor heupdysplasie (met een score van redelijk of beter), elleboogdysplasie, hypothyreoïdie en de ziekte van von Willebrand; van Auburn University voor trombopathie; en van de Canine Eye Registry Foundation (CERF) waarin wordt verklaard dat de ogen normaal zijn. Dagelijkse wandelingen van ongeveer twee uur met volop mogelijkheden voor avonturen zonder begeleiding zijn ideaal voor Border Collies. Het is belangrijk om over deze punten na te denken voordat u uw prachtige Border Collie-puppy koopt en beslist of ze de perfecte aanvulling op uw gezin zullen zijn. .