Zijn border collies goed voor beginners?

Als een van de intelligentste hondenrassen ter wereld leren Border Collies snel. In combinatie met hun enthousiaste karakter is het trainen van een Border Collie vrij eenvoudig, maar door hun hoge energie en intelligentie zijn ze niet de beste keuze voor beginnende eigenaren. Border Collies zijn geweldig voor nieuwe eigenaren die begrijpen welke toewijding ze gaan maken. Het zijn GEWELDIGE honden - slim, atletisch en hun temperament is verbluffend.

Ze zijn lief en gewoon lekker. MAAR je moet absoluut toegewijd zijn om ze fysiek en mentaal te trainen. Door ze in te schrijven voor verschillende trainingslessen, behendigheid, hoeden, ze moeten altijd leren. We laten de onze nooit langer dan 4-5 uur alleen, zelfs als we tijdens de lunch thuiskomen om te wandelen en te spelen.

Het zijn werkhonden die constante interactie nodig hebben. Als je overweegt om een collie te kopen voor je eerste hond, is het belangrijk om rekening te houden met hun hoge behoefte aan mentale stimulatie en lichaamsbeweging en jezelf eerlijk af te vragen of je tijd hebt om voor hem te zorgen. Hopelijk kun je uit dit gedeelte tot je eigen eerlijke conclusie komen over de vraag of Border Collies geschikt zijn voor iemand met weinig tot geen ervaring met het bezitten van honden. De bedoeling is om te benadrukken dat eigenaren van Collie prioriteit moeten geven aan lichaamsbeweging voor hun hond en ervoor moeten zorgen dat ze dit in hun week inplannen.

Net als andere werkhondenrassen hebben border collies enkele ongewenste eigenschappen die na verloop van tijd kunnen worden opgespoord. Ik denk erover om als eerste hond een border collie te krijgen, maar maak me zorgen over de „horrorervaringen”. Zelfs collies die niet uit een werkende bloedlijn van collies komen, hebben nog steeds het hoeden van vee diep geworteld in hun karakter en persoonlijkheid. Border collies hebben meer nodig dan eenvoudige gehoorzaamheid, want ze zijn niet alleen gemakkelijk te trainen, ze WILLEN ook werken.

Collies zijn bijzonder veeleisende honden om mee samen te leven en hebben veel meer behoeften dan andere hondenrassen. Collies zijn gevoelig voor verlatingsangst en kunnen van streek raken als ze lange tijd alleen worden gelaten. Omdat Border Collies van nature herders zijn, hebben ze een instinctieve neiging om alles wat beweegt te hoeden, ook voor ons en in het bijzonder voor kleine kinderen. Border collies vereisen veel training, maar met deze training kunnen ze echt perfecte metgezellen zijn.

Trainen is een manier om ervoor te zorgen dat je Border Collie „gewerkt” voelt, maar het is zeker geen eenvoudig antwoord op het bovenstaande gedeelte. Je Border Collie weet bijvoorbeeld dat ze de wasmand niet mogen legen, maar dan komen ze erachter dat ze dat nu alleen mogen doen als jij er niet bent. Veel mensen zijn het daar niet mee eens en blijven ervan overtuigd dat border collies alleen voor mensen zijn die al ervaring hebben met hondenbezit. Je moet ervoor zorgen dat je elke dag een paar uur over hebt om te investeren in het trainen van je collie, dus als je lange dagen werkt en na het werk graag naar de sportschool gaat of een paar drankjes drinkt in een bar, dan is een border collie geen goede eerste hond voor jou.