Zijn border collies goede huisdieren?

Ze kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren, mits ze op de juiste manier worden geïntroduceerd. Over het algemeen zijn Border Collies geweldige familiehonden. Maar ook al zijn ze geweldige speelkameraadjes en uitstekende waakhonden, ze hebben wel een bepaalde levensstijl nodig om gelukkig te zijn en hun baasjes tevreden te stellen. Laten we wat meer te weten komen over de Border Collie om te zien of ze passen bij wat je zoekt in een nieuw familielid.

De Border Collie is een goede familiehond, zolang hij maar goed is opgevoed en op jonge leeftijd wordt getraind. Hij kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren, maar zijn instinct om te kudden zorgt ervoor dat hij naar kinderen (vooral heel jonge kinderen) en dieren gaat knikken, jagen en blaffen als zijn herdersinstinct niet anders is gericht. Border Collies zijn dol op kinderen en zijn trouwe familiehonden. Zelfs een Collie-puppy zal goed reageren op een goede training, waardoor ze gemakkelijk te integreren zijn met andere familieleden.

Als je een hond een tweede kans wilt geven, hebben tal van raszuivere Border Collie-reddingen en andere faciliteiten dit ras. In het grensland tussen Schotland en Engeland werd de herdershond een van de meest waardevolle bezittingen die een herder kon hebben, en werden de beste werkhonden met elkaar gefokt. De Border Collie moest snel en wendbaar zijn om bestand te zijn tegen ruig landbouwgrond in Schotland en Engeland. De eigenaar of familie die bereid is om de Border Collie goed te socialiseren en op te leiden, zal een zielsverwant vinden in dit intelligente, gevoelige ras.

Maar als je alles aan de Border Collie leuk vindt, is het tijd om fokkers of adoptiecentra bij jou in de buurt te zoeken. De Border Collie, een middelgrote hond van 30 tot 45 pond, bezit een schijnbaar bovennatuurlijke hoeveelheid energie en uithoudingsvermogen. Een hardheid die werd ontwikkeld toen hij de hele dag moest werken in de heuvels en valleien van het ruige Schotse grensland, soms 50 mijl of meer per dag moest rennen. Als je een Border Collie overweegt, zorg er dan voor dat je hem een goede uitlaatklep kunt geven voor zijn natuurlijke energie en slimme geest.

Als je op zoek bent naar een gezinsvriendelijke hond om aan je huis toe te voegen, is de kans groot dat de Border Collie in je zoekopdracht verschijnt. Als je je huis gaat delen met een hond, heb je te maken met wat hondenhaar op je kleding en in je huis. Niet alle Border Collies krijgen een of meer van deze ziekten, maar het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn als je dit ras overweegt. Hoewel niet elke Border Collie de neiging heeft om snel bewegende dieren te volgen, zit deze drijfveer in hun DNA en moet er rekening mee worden gehouden.

Een van de belangrijkste aspecten van een gelukkige en gezonde Border Collie is ervoor te zorgen dat ze voldoende bewegen. Border Collies en katten kunnen in perfecte harmonie samenleven, al zul je voor beide kanten van de vriendschap wel grenzen moeten stellen. Puppylessen en veel blootstelling aan verschillende mensen, plaatsen en dingen helpen de gevoelige Border Collie om meer zelfvertrouwen te krijgen.