Zijn border collies grote blaffen?

Border Collies zijn beslist grote blaffen. Dus als je nog steeds op zoek bent naar verschillende hondenrassen, houd daar dan rekening mee. Van dit ras is bekend dat het blaft om welke reden dan ook. Het is hun belangrijkste manier en vorm van communicatie.

Border collies zijn nogal blaffen tijdens het spelen, toch? Dit komt omdat collie tijdens het spelen blaft omdat ze hun geluksgevoelens uiten. Speels blaffen is onmisbaar bij collies tijdens elk soort spel, zoals touwtrekken, verstoppertje spelen. Het wordt beschouwd als het slimste en meest expressieve hondenras. Het is belangrijk dat je bij het trainen van je border collie dezelfde korte commandowoorden, zoals „rustig”, en consequent gebruikt.

De onderliggende reden waarom Border Collies zo veel en zo vaak blaffen, heeft te maken met hun herdersinstinct. Wees consistent en je zult merken dat je border collie al snel leert om niet te blaffen in het gezelschap van andere mensen en je vrienden. We hadden voor deze sectie verschillende andere titels kunnen gebruiken, zoals Border Collie die naar andere honden blaft of Border Collie die's nachts blaft. Geloof het of niet, de meeste border collies hebben meer dan één blaftrigger; dit zou je moeten helpen erachter te komen wat ze allemaal betekenen.

Geïntrigeerd besloot ik te onderzoeken hoe vaak border collies blaffen, zodat ik precies zou weten wat ik van dit hondenras kon verwachten. Elke keer dat de Border Collie het gevoel heeft dat hij niet genoeg genegenheid of aandacht krijgt, begint hij te blaffen. Daarom is het niet het beste idee om een hond te straffen voor te veel blaffen, vooral niet als hij zo briljant is als de Border Collie. De ongetrainde Border Collie blaft zeker naar buren als hij ze ziet, want het zijn zeer communicatieve honden.

Degenen die een actieve levensstijl leiden en capabele hondentrainers leiden, kunnen echter zeker het meeste uit de Border Collie halen. Kies een andere plek waar er verschillende afleidingen of triggers zijn waardoor je Border Collie blaft. Bovendien kan je Collie elke hoeveelheid activiteit aan, zoals behendigheidscursussen en herdersproeven. Zodra je collie het signaal begrijpt om op commando te blaffen, kun je hem het signaal voor „rustig” leren.

Maar onze belangrijkste missie hier was om de kwestie van het blaffen van Border Collie te onderzoeken, dus wat hebben we geleerd? Daarom hebben Collies enorm veel beweging nodig — minstens twee uur per dag (afhankelijk van leeftijd en fysieke conditie). De belangrijkste reden waarom border collies zo veel blaffen, is omdat ze oorspronkelijk als herdershond zijn gefokt en bij het hoeden veel geblaf nodig is.