Zijn border collies moeilijke honden?

De Border Collie is een van de intelligentste rassen en ook een van de meest uitdagende rassen om mee samen te leven. Het gedrag van kuddes, zoals dat bij Border Collies voorkomt, is uiterst complex en het is ook een zeer complexe erfenis. Er zijn altijd uitzonderingen op de regel; een hond die niet aan het werk is, kan volledig nutteloos zijn of zijn interesse in schapen verliezen. Maar hetzelfde geldt voor showhonden, af en toe zal er behoefte zijn aan hoeden.

Border Collies zijn van nature niet overdreven agressief. Het zijn vriendelijke honden die soms agressief worden als ze een bedreiging voor zichzelf of hun roeel voelen. Daarom moet u een veilige leefomgeving creëren voor uw Border Collie voor de best mogelijke relatie tussen hond en mens. Dus, zijn Border Collies agressief? Border collies zijn over het algemeen geen agressief hondenras.

Hoewel dit hondenras de neiging heeft om alles wat beweegt te hoeden (en als onderdeel van dit gedrag kan knappen), is het onwaarschijnlijk dat ze dit ooit met kwade bedoelingen zullen doen. Als agressief gedrag wordt vertoond, is er waarschijnlijk iets anders aan de hand, zoals een niet-gediagnosticeerde gezondheidstoestand of probleem. Border Collies zien het huis niet alleen als hun territorium, maar ze zien hun eigenaars ook als hun territorium. Als u vroege tekenen van agressie opmerkt bij uw border collie, is het aan u om het probleem in een vroeg stadium aan te pakken, aangezien dit ernstige gevolgen kan hebben.

Border collies zijn actieve puppy's en broeden over het algemeen, maar een Border Collie kalmeert meestal tijdens de tweede helft van zijn levensduur. De Border Collie heeft als ras het geluk een grote genetische variëteit te bezitten die tot uiting komt in uiterlijk en aard. Wie ooit een ooi haar lammetje of een ram zijn 'kuikens' heeft zien verdedigen, begrijpt waarom een Border Collie assertief moet zijn. Natuurlijk is de Border Collie een herdershond, maar hoedgedrag is niets anders dan jachtgedrag.

Als u geïnteresseerd bent in het adopteren van een Border Collie, wilt u waarschijnlijk weten of deze agressief zal zijn, vooral als u jonge kinderen of andere huisdieren heeft. Border collies zijn een hardnekkig hondenras, ze kunnen bazig overkomen, maar dat is alleen omdat ze dat zijn. Border Collies zijn erg 'beïnvloedbaar', ze reageren delicaat op de kleinste signalen van hun baasjes. Als je eenmaal de alfa-status hebt bereikt, wordt je border collie gehoorzaam, coöperatief en een plezier om mee te babbelen.

Het manipuleren van de omgeving kan inhouden dat u babyhekjes in uw huis laat installeren, of dat u specifiek moet weten waar en wanneer u aan de grens toegang heeft tot uw huis. Ze worden doorgaans beschouwd als een van de slimste hondenrassen, en als gevolg daarvan hebben ze een goede arbeidsethos en blijven ze kalm in moeilijke situaties. De Border Collie heeft een sterke „wil om te behagen”, wat de basis vormt voor haar vermogen om zo nauw met de herder om te gaan. Als je border collie niet elke keer dat je hem een commando geeft voor de eerste keer gehoorzaamt, zijn ze niet voldoende opgeleid.