Zijn border collies moeilijke huisdieren?

Border Collies kunnen goede huisdieren zijn, maar alleen voor honden die niet het intense herdersinstinct hebben en voor de families die bereid zijn om met de gevolgen van dit gedrag om te gaan. Voor een Border Collie is een kind eigenlijk een schaap zonder veel wol - een schaap in wolvenkleding (kinder) als je wilt. Over het algemeen zijn Border Collies geweldige familiehonden. Maar ook al zijn ze geweldige speelkameraadjes en uitstekende waakhonden, ze hebben wel een bepaalde levensstijl nodig om gelukkig te zijn en hun baasjes tevreden te stellen.

Laten we wat meer te weten komen over de Border Collie om te zien of ze passen bij wat je zoekt in een nieuw familielid. In mijn ervaring zijn Border Collies uitstekende familiehonden. Ze zijn liefdevol, goedaardig en uiterst loyaal. Ze kunnen goed met kinderen overweg en spelen graag.

Border Collies zijn dol op kinderen en zijn trouwe familiehonden. Zelfs een Collie-puppy zal goed reageren op een goede training, waardoor ze gemakkelijk te integreren zijn met andere familieleden. Border Collies zijn het beste voor ervaren hondenouders die voldoende tijd hebben om met hun huisdier te trainen, te wandelen en te spelen. Ze doen het goed in eenhondenhuizen met voldoende ruimte om te rennen.

De Border Collie werd halverwege de 19e eeuw een herkenbaar ras dat los stond van de Collie-hond en kreeg een boost in populariteit toen koningin Victoria verschillende van deze honden grootbracht. De meeste Border Collies zullen na ongeveer 15 maanden volgroeid zijn, maar grotere honden kunnen er ongeveer 18 maanden over doen om hun volledige volwassen grootte te bereiken. Als u graag uw weekend doorbrengt met lange wandelingen en picknicks, dan is de Border Collie de perfecte wandelpartner. Dat gezegd hebbende, kan de enorme intelligentie van je Border Collie hen in een trainingsomgeving tegenwerken.

Grenzen die deze opleiding niet op jonge leeftijd krijgen, kunnen het moeilijk hebben naarmate ze ouder worden wanneer ze nieuwe mensen ontmoeten. Maar als je je pup al vroeg socialiseert met zowel mensen als andere dieren, wordt je Border Collie puppy een zachte, lieve hond die met iedereen overweg kan. Zorg er bij het kiezen van een verzekering voor uw Border Collie voor dat u controleert welke dekking wordt geboden, aangezien niet alle hondenverzekeringen hetzelfde zijn. Veelvoorkomend destructief gedrag van Border Collies is het kauwen op deuren en huishoudmeubilair, het krabben aan muren en deuren en in sommige gevallen zelfs het vernielen van tapijten.

De Border Collie moest snel en wendbaar zijn om bestand te zijn tegen ruig landbouwgrond in Schotland en Engeland. Als je een hond een tweede kans wilt geven, hebben tal van raszuivere Border Collie-reddingen en andere faciliteiten dit ras. Als de gedachte aan een picknick in de heuvels je bang maakt, dan is de Border Collie misschien niet de juiste hond voor jou. En in de herfst en lente moet je misschien dagelijks de stofzuiger aansteken, dan verliezen Border Collies de meeste verliezen.

Veel spelletjes, trainingen en lange wandelingen zullen helpen om je Border Collie tevreden te houden en om te voorkomen dat er gedragsproblemen ontstaan. Dit kan voor problemen zorgen wanneer u een Collie-puppy of een oude Collie naar een huis brengt waar andere huisdieren wonen. Een Border Collie houdt gelijke tred, bewaakt het huis en bewijst zijn loyaliteit door met plezier aan je zijde te staan.