Zijn border collies onderhoudsarm?

Over het algemeen vergen Border Collies niet veel onderhoud als het gaat om hun verzorgingsbehoeften. Om de vacht van uw hond gezond te houden en om verharing tegen te gaan, wordt aanbevolen om uw hond wekelijks te borstelen. Niet op de trimafdeling -- ze geven niets om het uiterlijk. Ze vergen veel onderhoud omdat ze een arbeidsethos hebben als geen andere hond.

Als je border collie geen zinvolle uitlaatklep heeft voor al die energie, volgen er niet zo hilarische grappen. Ja, border collies vergen veel onderhoud. Oorspronkelijk gefokt als een stoere werkhond met ongelooflijk uithoudingsvermogen, hebben ze minimaal twee wandelingen van 45 minuten per dag nodig. Dit is een aanvulling op tal van buitenactiviteiten waarbij ze kunnen rondrennen, op speelgoed kunnen jagen of zelfs naast je kunnen joggen terwijl ze fietsen.

Net als Australian Shepherds zijn Border Collies extreem intelligent en worden ze gefokt om de hele dag door te rennen. Vaak beschouwd als een van de slimste hondenrassen, kan het een hele klus zijn om een Border Collie te vermaken en te bewegen voor een eigenaar die niet even actief is. Ze doen het het beste als ze bezig zijn met een hondensport zoals behendigheid of flyball, zodat ze leren, gefocust en getraind blijven. Net als de Australian Shepherd is de Border Collie slim, speels en vol energie.

De hele dag binnen opgesloten zitten druist in tegen alles wat ze weten. Deze pups gedijen goed als ze buiten zijn en een taak moeten voltooien. Als je het niet bij kunt houden met je pup, overweeg dan om hem te laten deelnemen aan flyball- of behendigheidstraining. Dit zal wonderen doen voor hun mentale en fysieke spel.

Misschien vind je Collie het erg leuk om te trainen en nieuwe opdrachten snel op te nemen, dus velen hebben er baat bij om naar trainingslessen te gaan waar ze meer geavanceerde commando's kunnen leren. Eigenaren die een Collie overwegen, hebben een grote, beveiligde tuin nodig waar ze tussen de wandelingen door kunnen spelen en rennen. Als je geen actief persoon bent die veel tijd met zijn huisdier kan doorbrengen, denk er dan niet eens aan om een border collie te kopen. Oorspronkelijk gefokt voor het hoeden van schapen, worden Border collies nog steeds gebruikt als werkhonden op boerderijen, maar zijn ook zeer geliefde huisdieren geworden.

Het is erg belangrijk dat Collie-puppy's van een fokker vroeg worden gesocialiseerd, dus vraag de fokker altijd hoe ze dit aanpakken. Je border collies hebben niet alleen veel dagelijkse lichaamsbeweging nodig, maar ook mentale stimulatie. Dus als je op zoek bent naar een relaxte hond die het grootste deel van de dag slaapt en niet veel aandacht nodig heeft, dan is een border collie niet het ras voor jou. Meestal doen Collies liever hun eigen ding en zijn ze daarom misschien niet erg geïnteresseerd in het begroeten van andere honden.

Op het gebied van verzorging zijn border collies matige shedders en moeten ze een paar keer per week worden geborsteld om losse haren te verwijderen. Border collies zijn over het algemeen gezond, maar kunnen last hebben van oogproblemen of heupdysplasie, een misvorming van het heupgewricht. Als je graag buiten bent en genoeg plekken kent waar je Collie veilig en zonder lood kan hardlopen, dan is ze misschien een geweldig ras voor jou. Ze geven de voorkeur aan menselijk gezelschap, maar zolang ze al op jonge leeftijd veel positieve ervaringen hebben met andere honden, zul je merken dat je Collie sociaal is met anderen.

Het is belangrijk om je Collie te socialiseren met veel ervaringen en andere honden van jongs af aan, zodat ze een veelzijdige, zelfverzekerde hond worden. Behendigheid en flyball zijn enkele van de dingen waar uw Collie echt van kan genieten — kijk online of er een plek is waar u dit lokaal met uw hond kunt doen. Als u overweegt een Border Collie-puppy te kopen, zorg er dan voor dat de ouders van uw puppy de relevante gezondheidsonderzoeken hebben ondergaan om de kans te verkleinen dat uw puppy door bepaalde aandoeningen wordt getroffen.