Zijn border collies stil?

Collies gaan meestal op twee manieren: sommige zingen veel, terwijl andere relatief rustig kunnen zijn. Van dit ras is bekend dat het blaft om welke reden dan ook. Het is hun belangrijkste manier en vorm van communicatie. Border Collies zijn een geweldige familiehond en hebben weinig agressieproblemen of andere problemen, op voorwaarde dat ze zich vermaken.

Dit ras heeft een vastberaden training nodig om hun energie in de juiste richting te kanaliseren. Border collies zijn actieve, intelligente honden die niet altijd geweldige huisdieren zijn zonder de juiste omgeving en training. Omdat ze zoveel energie hebben en bezig willen blijven, hebben ze de neiging om veel te blaffen als ze niet worden uitgedaagd. Blaffen kan hardnekkig zijn als het wordt genegeerd, maar met consistente training kan het worden beperkt.

Border Collies zijn niet de meest ideale huisdieren; dit komt omdat ze veel fysieke oefeningen en mentale stimulatie nodig hebben. Deze honden houden van waar ze ook vandaan komen, maar als je naar een dealer gaat, is de kans groter dat je Collie makkelijker te trainen is. Bij het Border Collie-ras heb je ook een sterk herdersinstinct en dat maakt het probleem alleen maar groter. Collies zijn leuke en liefhebbende honden, maar hun behoeften kunnen heel specifiek en veeleisend zijn, waardoor nieuwe eigenaren vaak overweldigd raken.

Wees consistent en je zult merken dat je border collie al snel leert om niet te blaffen in het gezelschap van andere mensen en je vrienden. Helaas onderscheiden border collies ongewone gebeurtenissen niet op dezelfde manier als mensen, en een vreemdeling die dichterbij komt, kan net zo alarmerend zijn als een voorbijrijdende auto of een eekhoorn die door de achtertuin rent. De onderliggende reden waarom border collies zo veel en zo vaak blaffen, heeft te maken met hun herdersinstinct. De Border Collie is over het algemeen een gezond ras, maar dit weerhoudt hen niet van genetische aandoeningen zoals heup- en elleboogdysplasie.

De natuurlijke eigenschappen van een hond zijn zorgvuldig gefokt in de voorouders van de Border Collie, die afkomstig zijn uit de grensgebieden tussen Schotland en het noorden van Engeland. Blaffen border collies dus veel? Border collies staan erom bekend dat ze veel blaffen en ze vinden het over het algemeen leuk om gehoord te worden. Collies gedijen niet goed in afgesloten ruimtes, vooral vanwege hun geschiedenis als herder, dus bedenk eens hoe vaak je er op kunt lopen en hoeveel speelruimte je kunt bieden als je adopteert. Als je je Collie ontmoedigt om altijd te blaffen, kan dat ertoe leiden dat ze hun waakhondeninstinct verliezen.

Hoewel je het blaffen van je collie niet volledig kunt tegenhouden, kun je de hoeveelheid blaffen tot een minimum beperken door ze af te buigen. De Border Collie staat bekend als een vrolijk, energiek ras met een extraverte persoonlijkheid die voortdurend op zoek is naar bevrediging door activiteit. Ga naar een andere ruimte waar ze vaak blaffen; dit kan een plek zijn waar externe triggers of afleidingen zijn waardoor je Collie hard blaft.