Zijn border collies zachtaardige honden?

Border Collies zijn vaak zo vriendelijk dat ze de meeste vreemden die ze tegenkomen leuk vinden, een eigenschap die niet bij alle honden voorkomt. Sommigen gaan ervan uit dat Collies vanwege hun energie en behoefte om rond te rennen niet graag vriendelijk zijn of knuffelen, wat niet waar is. Border Collies zijn lief en vriendelijk voor hun familie, maar ze kunnen terughoudender zijn tegenover vreemden en onbekende dieren. Op jonge leeftijd kan het ras gevoelig zijn voor lawaai en algemene onzekerheid over de wereld.

Maar als ze eenmaal grondig zijn opgeleid en gesocialiseerd, zijn ze geweldige metgezellen en werkhonden. Border Collies hebben voldoende hondensocialisatie nodig als ze puppy's zijn om zelfvertrouwen te ontwikkelen en uit te groeien tot goed opgevoede volwassen honden. Border collies staan bekend als zeer aanhankelijke honden; van nature toegewijd, loyaal en enthousiast om hun baasjes tevreden te stellen. Over het algemeen, ja, Border Collies zijn knuffelaars.

Deze honden vinden het niet alleen leuk om bij je te zijn, maar ze vinden het ook leuk om zo dicht mogelijk bij je te zijn. Ook vroege socialisatie en training vanaf jonge leeftijd kunnen een border collie helpen bij de overgang naar een gezinssituatie en leren dat hoeden niet langer nodig is terwijl u onder uw hoede bent. Elke hond heeft echter zijn eigen unieke persoonlijkheid, dus het is normaal dat sommige border collies eerder geneigd zijn om te knuffelen dan andere. Border collies vinden het leuk om bij hun menselijke familie te zijn, en dit is vooral het geval als er kinderen in uw huishouden zijn.

Hoewel border collies over het algemeen graag knuffelen, zijn er dus ook mensen die niet zo graag aan deze activiteit willen deelnemen. Als je Border Collie genegenheid vermijdt, kan dat zijn omdat hij niet graag aangeraakt wordt, of omdat er misschien iets anders aan de hand is. Als je Border Collie ongelooflijk blij wordt op het moment dat hij je's ochtends ziet, betekent dit dat hij van zijn baasje houdt en graag hem of haar aan het begin van elke dag ziet. Er zijn veel border collie-eigenaren die melden dat hun border collie nooit van hun zijde afwijkt, dat ze gevoelig zijn en zelfs lekker in bed liggen om te slapen.

Een Border Collie uitschelden is niet altijd gemakkelijk omdat het heel koppige honden kunnen zijn die niet graag te horen krijgen wat ze moeten doen. Het is belangrijk op te merken dat Border Collies het gelukkigst zijn als er iemand in de buurt is aan wie ze zich kunnen hechten. Op die manier krijgen eigenaren een border collie die graag tijd met hen doorbrengt en meer bereid is om genegenheid te tonen. Als je dit gedrag opmerkt bij je Border Collie, denk je misschien dat er iets mis mee is.

Als een Border Collie van jongs af aan niet goed wordt getraind of regelmatig mentaal en fysiek wordt gestimuleerd, zal hij zijn eigen activiteiten creëren, die destructief of gevaarlijk kunnen zijn. Als je geen dieren hebt voor je Border Collie om te hoeden, kun je proberen hem kennis te laten maken met recreatief hoeden, een sport voor herdershonden. Bovendien wil een border collie misschien alleen knuffelen op bepaalde tijden, plaatsen of zelfs met bepaalde mensen. Sommige van deze gedragingen kunnen echter vervelend zijn als uw Border Collie zichzelf leert hoe hij een kast moet openen of de poort van uw achtertuin moet ontgrendelen.

Meestal wordt de persoonlijkheid van een border collise onthuld naarmate ze ouder worden en zachter worden — dus dit is iets dat je in de loop van de tijd zult leren herkennen.