Zijn er twee soorten border collies?

Beide zijn dubbeljassen, met een grovere buitenlaag en een zachte ondervacht. De ruwe variant is van gemiddelde lengte met bevedering op de benen, borst en buik. Honden die voor de show worden gefokt, zien er homogener uit dan werkende border collies, want om te winnen in conformatie moeten ze nauw voldoen aan de normen van de rasverenigingen die specifiek zijn voor veel punten van structuur, vacht en kleur. Kennelclubs geven bijvoorbeeld aan dat de border collie een scherpe en intelligente uitdrukking moet hebben en dat de favoriete oogkleur donkerbruin is.

Uit respect voor de afkomst van de hond worden littekens en gebroken tanden die tijdens het werk zijn opgelopen niet meegerekend bij een border collie in de showring. De schofthoogte van de mannetjes is 48 tot 56 centimeter (19 tot 22 inch), de vrouwtjes van 46 tot 53 centimeter (18 tot 21 inch). De Border Collie is één ras, maar heeft twee hoofdsoorten vachten, de lange of middellange ruwe vacht en de korte, gladde vacht. Hoewel kortharige honden gemakkelijker te onderhouden zijn, verliezen beide vachten gemiddeld het hele jaar door, en vooral in de winter.

Om deze reden moeten ze minstens drie keer per week worden geborsteld om haaruitval tot een minimum te beperken en. Langharige border collies hebben speciale borstels nodig om klitten te doorbreken. Twee andere, minder bekende vachtsoorten hebben een krulvacht en een baard. Hoewel bruine, rode en witte, rode en blauwe merle, driekleuren en gekietelde kleuren veel voorkomen bij de andere vachttypes, zijn de kleuren van de baard verschillende grijstinten.

Hoewel de belangrijkste rol van de border collie is om vee te hoeden, wordt het ras steeds populairder als gezelschapsdier. Hoewel zwart en wit het meest voorkomende kleurpatroon is van de Border Collie, komt het ras voor in vrijwel elke kleur en elk patroon waarvan bekend is dat ze bij honden voorkomen. Je kunt ze zelfs delen met je andere Border Collie-liefhebbende vrienden, wat ik erg op prijs zou stellen. Het herderskarakteristiek van het ras is bewust aangemoedigd, net als bij de honden waaruit de border collie is ontstaan, door generaties lang selectief te fokken.

Er wordt aangenomen dat veehouders zoals Border Collies wit moeten zijn, zodat ze zich kunnen mengen met de kudde schapen. Deze driekleurige Border Collie is overwegend zwart, maar heeft bruine punten op het gezicht, de poten en de staart. Border Collie Collapse lijkt verband te houden met oefeningen met hoge intensiteit die bijzonder opwindend worden bevonden voor de individuele hond. Een veelvoorkomend kenmerk van Border Collie is dat ze gemakkelijk te trainen zijn met consistente en duidelijke boodschappen, aangezien ze zijn gefokt voor de jacht op ganzen en andere vogels.

Bovendien bevat dit recept een krachtige combinatie van vitamine A en taurine die de ogen en het zicht van honden zoals Border Collies voedt om oogaandoeningen te helpen voorkomen. Het trainen van de border collie-puppy moet zo vroeg mogelijk beginnen om het kauwen op huishoudelijke artikelen te vervangen door kauwspeeltjes, hun neiging tot hoeden te verminderen en aan hun sportieve behoeften te voldoen. De belangrijkste verschillen tussen Border Collies en Australian Cattle Dogs zijn uiterlijk, temperament, trainbaarheid en gezondheid. Maar als we het over „bebaarde” Border collie hebben, wordt dat op basis van hun vacht beschouwd als andere verschillende soorten Border collie.

De meeste honden die onder deze Bordercollie werden gefokt, hadden langere poten en een korter lichaam.